Raaka-aineet

Raaka-aineet

porkkana-kaura kasvosaippua raaka-aine

Toimimme ekologisuuden ja lähituotannon periaatteilla.

Saippuamme raaka-aineet ovat luonnollisia ja luonnosta peräisin. Emme silti halunneet saippuaan kahta kovin yleistä saippuan raaka-ainetta. Meidän mielestämme kuolleen eläimen rasva ei tuo hyvää energiaa Elsan Ekopajan saippuaan, joten tali (INCI nimi Sodium Tallowate) jätettiin saippuasta pois. Ajattelemme myös planeettaamme isommin ja siksi halpa ja helppo saippuaöljy eli palmuöljy (Sodium Palmate) puuttuu saippuoistamme. 

Ei palmuöljyäEi eläimen ihraa

Meillä on hieno yhteistyö jo useamman suomalaisen yrityksen kanssa:

Suomen Kasviöljyt Oy toimittaa meille suoraan tilalta ihanaa camelina- öljyä.Katso Elsan Ekopajan Youtubesta vierailumme Camelinapelloilla Janakkalassa.

Mari ja Tarja Camelinapellolla

(Kuva Mari Tiira)

Lentiira Terwa tuottaa kaiken tervan, mitä käytämme. Kainuussa tervaa poltetaan vielä perinteisessä terva-haudassa. 

Tuotteet, joista löydät Lentiiran aitoa Hautatervaa, ovat:

Pehtoorin tervasaippua

Pehtoorin Terva-olut palashampoo

Metsäinen pesupala

Lentiiran terwa

(Kuva Lentiiran Terwa)

Käytämme palashampoissa olutta. Olueksi on valikoitunut Karvilan Panimon Korven kutsu. Tuotteet, joissa käytämme Karvilan Panimon olutta ovat:

Nockoinen palashampoo

Silkkitipun palashampoo

Pehtoorin Terva-olut palashampoo

Metsäinen pesupala

Forest Bath palashampoo Nettle

Karvilan Panimo 

(Kuva Karvilan Panimo)

Elsan Ekopajalla on myös omaa raaka-ainetuotantoa.

Kasvatamme kasvosaippuaan käytettävät porkkanat itse. Kehäkukkaa keräämme kasvimaalta kesän mittaan, kuivatamme sen saunan lämmössä ja käytämme sitä Keijukaisen Kehäkukkasaippuaan sekä Nallen Hunajasaippuaan. Paras ja ihanin raaka-aine tulee takapihaltamme. Kanalassamme asustaa  vaihtelevan kokoinen lauma silkkikanoja ja kukkoja.  Silkkikanan munat ovat pieniä mutta pakattu täyteen keratiinia joka vahvistaa hiusta. Silkkikanan munan keltuaiset eivät päädy omiin suihimme, vaikka ne herkullisia ovatkin. Niistä valmistuu Silkkitipun palashampoota joka on maailman ihanin ja paras hiuspala. 

Silkkitpun palashampoo

Lue Blogistamme, kuinka ravintorikas Silkkikanan munankeltuainen on, ja kuinka sinäkin voit lisätä hiustesi elinvoimaisuutta ja pehmeyttä tällä upealla kosteuspommilla. 

Saippuaan käytetään toki myös sellaisia raaka-aineita joita ei Suomessa kasva. Kookosöljy, kaakaovoi, sheavoi, risiiniöljy ja jojobaöljy ovat tällaisia. Niitä saamme onneksi tilattua Euroopasta suurissa erissä joten kuljetus ja pakkaus eivät tuota suuria ympäristöhaittoja. 

Käyttämämme ravinto-öljyt:

Kotimainen luomurypsiöljy

rypsiöljy

Käytämme saippuoissamme kotimaista luomurypsiöljyä. Kotimainen rypsiöljy sisältää reilusti omega 3-rasvahappoja. Se kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää kuivaa ihoa. Rypsiöljy on erinomainen pehmeä saippuaöljy. 

Kotimainen Camelinaöljy

camelinaöljy

Kotimainen camelinaöljymme tulee suoraan tuottajalta. Camelinaöljy on täynnä ravitsevaa Omega-3 rasvahappoa ja se sisältää runsaasti luonnon e-vitamiinia, jonka vuoksi se on todellinen terveysöljy. Camelinaöljyn rasvahapot pitävät ihon kosteana ja vähentävät tulehdusta. Palashampoossamme camelinaöljy hoitaa ja ravitsee kuivaa ja hilseilevää hiuspohjaa. Camelinaöljyä löytyy myös Hunaja-suklaa palavoiteesta, sen hienon imeytyvyyden ja ihoa hoitavien ominaisuuksien vuoksi. 

Mehiläisvaha

mehiläisvaha

Mehiläisvaha on hunajankeruun sivutuote. Sitä saadaan kun pesät tyhjennetään hunajasta. Käytämme mehiläisvahaa sen kosteutta lukitsevien ja kovuutta lisäävien ominaisuuksien vuoksi. Mehiläisvahaa löytyy Nallen hunajasaippuasta, Hunaja-suklaa palavoiteesta ja Silkkitipun palahoitoaineesta.

Kookosöljy

Kookosöljy on erinomainen ihon ja hiusten kosteuttaja. Kookosöljyn ominaisuutena kannattaa mainita myös sen kyky poistaa kuolleita ihosoluja ja likaa iholta. Se myös napakoittaa ihoa ja sen sisältämät antioksidantit saavat vanhankin näyttämään nuoremmalta. Kookosöljy on mieto öljy ja soveltuu myös herkälle iholle. Käytämme kookosöljyä kaikissa palasaippuoissamme sekä palavoiteessa.

Oliiviöljy

Oliiviöljyä on käytetty saippuan teossa tuhansia vuosia. Se on edelleenkin suosituin saippuaöljy, sen avulla saamme kosteuttavan ja kermaisen vaahdon saippuaan. Oliiviöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja e-vitamiinia. Se ravitsee, puhdistaa, kosteuttaa ja suojaa ihoa ympäristön vapailta radikaaleilta.

Kaakaovoi

Kaakaovoi on kasvirasva, jolla on kermainen ja suklainen tuoksu. Se on huoneenlämmössä kova rasva ja käytämme sitä saippuaresepteissämme lisäämään saippuaan kovuutta kookosöljyn rinnalla. Käytämme kaakaovoita myös Silkkitipun hoitoainepalassa ja Hunaja-suklaa voidepalassa ja rakastamme sen luonnollista suklaantuoksua. Kaakaovoi lukitsee pehmeää kosteutta ihoon ja hiuksiin. 

Sheavoi

Luonnollinen sheavoi eli karitepuun voi on suosituimpia kosmetiikan raaka-aineita. Sheavoi on täynnä luonnollisia vitamiineja (A, E, F) sekä antioksidantteja. Tuotteistamme ehkä suosituin on Puhdas Sheavoide, joka on tuoksuton ja lisäaineeton, ihoa maksimaalisesti kosteuttava tuote. Käytämme valkaisematonta sheavoita Porkkana-kaura kasvosaippuassa ja Hunaja-suklaa palavoiteessa.

Lue Blogistamme Sheavoin upeista vaikutuksista ihollesi. 

Jojobaöljy

Jojobaöljyllä on tutkittuja vaikutuksia ihon ja hiusten hoidossa. Jojobaöljy sisältää runsaasti C,B,E- vitamiineja sekä kuparia ja sinkkiä. Se kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Hiuksiin se lisää vahvuutta ja ravinteita. Käytämme Jojobaöljyä Silkkitipun hoitoainepalassa sekä hunaja-suklaa palavoiteessa.

Risiiniöljy

Käytämme pienen määrän risiiniöljyä saippuoissamme sen upean vaahtoavuuden vuoksi. Risiiniöljyllä on myös tulehdusta vähentäviä ja ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. Risiiniöljyä löytyy myös Silkkitipun palashampoosta ja Nockoinen palahampoosta sekä Calming-Bar eläinpalashampoosta. Risiiniöljyllä on runsaasti hiuksia ja hiuspohjaa kosteuttavia ominaisuuksia. 

Muut käyttämämme raaka-aineet:

Salpausselän pohjavesi

Suomalainen vesi on maailmankuulua. Olemme ylpeitä kertoessamme että saippuamme valmistusprosessiin käytettävä vesi on puhtainta mahdollista Salpausselän pohjavettä. Vesi on meille suomalaisille ainutlaatuinen ja upea luonnonvara. Nauttikaamme siitä.

Porkkana

Porkkana-kaura kasvosaippuan porkkana

Lisäämme Porkkana-kaura kasvosaippuaamme Elsan Ekopajan kasvimaalla kasvanutta porkkanaa. Porkkana sisältää runsaasti beeta-karoteenia, antioksidantteja ja c-vitamiinia. Porkkanasaippua kirkastaa ihon sävyä.

Lue Blogistamme lisää Porkkanan heleyttävistä anti-age vaikutuksista iholla.

Kotimainen kaura

Lisäämme jauhettua luomukaurahiutaletta kasvosaippuaamme. Kaura tekee saippuasta mukavan vaahtoavaa ja kuorivaa. Kaura on iholle hyödyllistä niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Kaura sisältää runsaasti rasvaa sekä beetaglukaania joka mm. suojaa ihoa, lukitsee ihoon kosteutta, toimii prebioottina, torjuu bakteereja sekä tunkeutuu syviin ihokerroksiin torjuen ihon juonteita.

Kehäkukka

Keijukaisen kehäkukkasaippua.

Kehäkukkaa on käytetty lääkinnällisesti jo 1100-luvulta asti. Sillä on todellisia ihoa helliviä ominaisuuksia. Kasvatamme kehäkukkaa itse Ekopajan kasvimaalla ja keräämme kukat tuoreeltaan, kuivatamme ne saunan lämmössä ja säilömme kukan terälehdet saippuaamme varten. Kehäkukkaa löydät Keijukaisen kehäkukkasaippuastamme, joka sopii vauvasta vaariin erittäin hoitavana ja luonnollisena saippuana.

 Luomu vuohenmaito

Vuohenmaidolla on pitkät perinteet saippuan valmistuksessa, eikä syyttä. Vuohenmaitosaippuamme Mamman mansikkamaito ja Mimmi-kutun maitosaippua ovat todellista luxusta iholle, hellivän vaahdon ja hoitavuutensa ansiosta. Käytämme saippuoissamme Kotimaista luomulaatuista vuohenmaitoa. 

Kookosmaito

Kookosmaito tekee saippuan koostumuksesta ihanan kermaista ja hoitavaa. Kookosmaidosta jää saippuaan reilusti rasvaa, joka kosteuttaa ja hoitaa ihoa.

Kookosmaitoa lisätään suolasaippuoihin Avanto ja Kumpeli sekä Mustikkametsä-palasaippuaan ja Nallen hunajasaippuaan

Luomu-olut

Toiset pitävät oluen mausta, mutta me pidämme siitä miten ihanasti olut saa hiukset kiiltämään. Shampoopalamme Silkkitipu ja Nockoinen sekä eläinpalashampoo Calming bar sisältävät kotimaista luomuolutta. Olut parantaa pesutulosta, lisäten hiuksiin kiiltoa ja kammattavuutta. Oluemme tulee suoraan tuottajalta, Karvilan panimolta.

Merisuola

Avanto suolasaippua

Käytämme kaikissa saippuoissamme pienen määrän merisuolaa palasaippuan paremman koostumuksen vuoksi. Suolasaippuat Avanto ja Kumpeli sisältävät reilusti enemmän merisuolaa. Suolasaippuoilla on mainioita ominaisuuksia ihonhoidossa. Suola desinfioi, hoitaa ja vetää kosteutta ihoon sen syvemmistä kerroksista. Puhdas merisuola sisältää mineraaleja ja hivenaineita. Ne hoitavat ja virkistävät ihoa. Ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa.

Männyn hautaterva

Lentiira Terwa tuottaa kaiken tervan, mitä käytämme. Kainuussa tervaa poltetaan vielä perinteisessä terva-haudassa. 

Tuotteet, joista löydät Lentiiran aitoa Hautatervaa, ovat:

Pehtoorin tervasaippua

Pehtoorin Terva-olut palashampoo

Metsäinen pesupala

Männäntervaa on käytetty kansanlääkinnässä jo yli 2000 vuotta. Sillä on ihoa uudistavia ominaisuuksia, ihon tulehdusta liennyttäviä ominaisuuksia ja terva torjuu luonnostaan bakteereja ja sieniä. Siksi se on erinomainen ja luonnollinen tuote erilaisiin ihon ärsytyksiin ja kuivuuteen. 

Silkkikananmuna 

 

 Silkkitipun palashampoo

Elsan Ekopajan kodin takapihalla asuu Silkkikanoja. He ovat luonteeltaan kesyjä ja uteliaita. Silkkikanojen työtehtävä on munia arvokkaita Silkkikananmunia. Munien keltuainen toimii yhtenä raaka-aineena Silkkitipun palashampoossa. Keltuainen pitää sisällään runsaasti hiuskuitua hoitavaa keratiinia. Siksi Silkkitipun palashampoo jättää hiukset niin pehmeiksi ja vahvoiksi. 

Kotimainen perunajauho

Osa saippuoistamme ja vartalovoidepala sisältävät kotimaista perunajauhoa. Perunan tärkkelys tekee vaahdosta kermaisempaa ja on osaltaan korvaamassa palmuöljyn ominaisuuksia. Hunajasuklaa-voidepalassa perunajauho vähentää voiteen rasvaisuutta. 

Värit

Käytämme saippuassoissamme vain luonnon väriaineita. Kurkuma, värjätty kaoliinisavi, aktiivihiili ja kosmetiikassa hyväksytyt mineraalivärit tuovat väriä saippuoihimme. Luonnollista väriä tuovat myös porkkana ja kehäkukka. Toivomme että iloiset värit tuovat iloa myös pesuhetkiinne.

Tuoksut

Huomasimme tuotekehittelyvaiheessa että tuoksuilla on todella suuri merkitys saippuoissa. Kun tarjosimme vieraille tai lapsillemme tarjotinta jossa oli erilaisia saippuapaloja, mikä oli ensimmäinen liike? Saippua otettiin käteen ja sitä nuuhkaistiin!
Halusimme saippuoiden tuoksuvan miellyttävälle ja tutulle. Olemme valinneet niin eteerisiä öljyjä kuin allergeenittomia tuoksuöljyjä mahdollisuuksien rajoissa. Sarjastamme löytyy toki tuoksuttomiakin vaihtoehtoja. Paketointi on suunniteltu niin että saippuan näkee ja sitä voi nuuhkaista perhosen muotoisesta reiästä.

 

TAKAISIN KAUPPAAN

TAKAISIN KOTISIVULLE

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti