Mikä meille on tärkeää?

Turvallisuus

Elsan Ekopajan palatuotteet ovat kolmen sairaanhoitajan suunnittelemia ja valmistamia. Meillä on yhteensä 49 vuoden työkokemus ihmisen terveyden ja sairauden hoitamisesta sekä ymmärrys kehon anatomiasta ja fysiologiasta. Kaikilla on myös yhteinen rakkaus luontoon ja sen antimiin sekä ihmisen yhteyteen luonnon kanssa. 
Valmiiden tuotteiden turvallisuus arvioidaan kosmetiikka-alan ammattilaisen toimesta.
Tuotteiden yksityiskohtaiset turvallisuustiedot löytyvät eurooppalaisesta CPNP-turvallisuusportaalista.
Toimintamme laadun varmistaa GMP-standardi, jonka mukaisesti toimimme koko tuotantoprosessin ajan. 
Elsan Ekopaja vastuullisuus

Vastuullisuus

Raaka-aineiden alkuperä on meille tärkeä.
Osan raaka-aineista tuotamme itse:
Viljelemme itse kehäkukkaa ja porkkanaa saippuan raaka-aineiksi.
Silkkikana
Elsan Ekopajan kotipihalta löytyy pihakanala, jossa asustaa Silkkikanoja. Silkkikanojen kananmunat ovat pieniä mutta niissä on suuri, keratiinipitoinen keltuiainen, jota käytämme Silkkitipun palashampoon raaka-aineena.

Kotimaiset raaka-aineen tuottajat

Vierailemme tuottajien luona ja tunnemme heidät henkilökohtaisesti.
Camelinapelto
Kesällä -22 vierailimme Janakkalassa Camelina- viljelmillä ja tapasimme Tarja Lehmuskannan joka perehdytti meidät tämän valtavan ravintorikkaan öljykasvin ominaisuuksiin. 
Lentiiran terwa tuottaa meille aitoa hautatervaa.
Lisäämme jatkuvasti sopimustuottajien määrää, keväällä -23 solmimme yhteistyön Karvilan panimon kanssa kotimaisen oluen tuottajana. Olutta käytetään mm. palashampoon raaka-aineena. 

Vihreä sähkö

- tuotannossa käyttämämme sähkö on vihreää. Tuotantomme vaatii sähköä oikeastaan vain tilojemme valaistukseen ja lämmitykseen. Itse tuote valmistuu lähinnä passiivisen kemiallisen kylmäprosessin ja neljän viikon kuivumisen aikana.

Paketointi

Saippuarasioiden paketointi on hyvin ekologista. Käytämme rasioissa Kotka Millsin kartonkia jotka ovat kotimaista ja hyvin toimivaa materiaalia.
Osa tuotteista paketoidaan käyttäjäkokemuksen vuoksi uudelleensuljettavaan ja täysin kierrätettävään muovipakkaukseen.
Tuotteita saa myös metallirasioissa jotka voi uudelleenkäyttää esimerkiksi shampoon kuljetukseen.

Saippuan valmistusmenetelmä:

perinteinen kylmäprosessimenetelmä: Saippuaa on valmistettu jo tuhansia vuosia. Käytämme perinteistä kylmäprosessimenetelmää jossa kemiallinen prosessi eli saippuoituminen tapahtuu passiivisesti itsestään ilman koneita.
Saippuan valmistukseen tarvitaan lipeää, vettä ja öljyä. Saippuoituminen yhdistää happaman öljyn ja emäksisen lipeäveden emulsioksi.
Saippuoituessaan massasta lipeä häviää ja muodostaa öljyjen kanssa suoloja, joita kutsutaan saippuaksi. Samalla saippuaa muodostuu glyseriiniä joka toimii saippuassa ihoa kosteuttavana elementtinä. 
Vaikka prosessissa käytetään lipeää, sitä ei ole enää lopputuotteessa.
Camelinaöljy
 

Sivuvirtatuotteet:

Saippuamassa valetaan muotteihin ja leikataan saippualeikkurilla. Kuivumisen jälkeen saippuoiden sivut siivotaan jotta käyttäjän ensikosketus saippuaan on miellyttävä.
Näistä prosessivaiheista koituu sivuvirtatuotteita joita emme hävitä vaan käytämme ne erityisen tarkkaan.
Saippuan leikkuusta ylijäävistä siivuista muotoilemme testipaloja jotka toimivat myös loistavina käyntikortteina sekä tutustumistuotteina uusille asiakkaillemme.
Testipala
Pienistä saippuasilpuista valmistamme uutta saippuaa, sivuvirtasaippuaa joka on persoonallista ja hauskaa. Osan näistä sivuvirtasaippuoista lahjoitamme vähävaraisille tai lähetämme kriisialueille. Syksyllä -22 lähetimme viisi pahvilaatikollista sivuvirtasaippuaa Ukrainan sodassa urheasti maataan puolustaville sotilaille. Osa sivuvirtasaippuoista päätyy myös verkkokauppaamme kuluttajan ostettavaksi.
 

Käsityöläisyys

Kaikki Elsan Ekopajan palasaippuatuotteet  valmistetaan Heinolan Saippuatehtaalla. Palatuotteet valmistetaan alusta asti itse perinteisellä käsityömenetelmällä.
Saippuamuotit ja leikkurit on valmistettu omien mittojemme mukaan käsityönä.
Saippualeikkuri

Elsan Ekopajan palatuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton avainlipputunnus.

 Saippuamuotti 

Luonnollinen hyvinvointi

Uskomme vahvasti että ihmisen keho tunnistaa nopeasti luonnon omat raaka-aineet ja osaa hyödyntää ne myös ihon kautta.
Tiedämme myös että iho on ihmisen suurin elin ja on jatkuvassa yhteydessä elinympäristönsä kanssa. Iho imee vauhdikkaasti itseensä kosmetiikan ja kapillaariverisuonet kuljettavat laskimoverenkierron kautta myös kosmetiikan elimistön saataville nopeasti. On siis äärimmäisen tärkeää millä peseydymme ja mitä ihollemme sivelemme. Voit testata tämän myös itse: Laita kerros mitä tahansa voidetta kämmenen iholle ja odota 10 minuuttia. Voide on imeytynyt ihon kautta elimistöön. 
Hunajasuklaa
Herkimpien iho antaa signaalin nopeasti siitä mitä ihon kautta kulkeutuu elimistöön.  
Iho on hyvä tietolähde elimistön hyvinvoinnin tilasta. Iho on myös tapa kuljettaa hyviä asioita kehoon.
Palatuotteiden ehdottoman paras etu on se ettei palaan tarvitse lisätä säilöntäaineita. Monen asiakkaamme iho on herkistynyt juuri säilöntäaineille ja heille luonnollinen palakosmetiikka on juuri oikea valinta.

Helppous

Palatuotteet ovat kevyt valinta. Saippua on tiiviissä muodossa ja reagoi vaahtoutumalla kun siihen lisätään vesi. Vettä saadaan helposti hanasta joten sitä ei tarvitse kuljettaa tuotteen mukana kaupasta vaan pieni kevyt pala riittää.
Palatuotteilla on myös helppo peseytyä. Kastele iho tai hiukset, hiero palaa suoraan ja vaahdota. Huuhtele.
SIlkkitipun palashampoo
Elsan Ekopajan palatuotteet erottaa suihkussakin toisistaan helposti muodon ja värien avulla. Ei ole tarvetta pähkäillä millä tuotteella pesee hiukset tai mikä on tuote on hoitoaine, jos ei näe lukea pientä printtiä pullosta ilman laseja.
Palasaippualla on myös todella helppoa ja tehokasta pestä eläintä. Eläimen pesussa kun tarvitaan usein molempia käsiä eikä muovipullosta alaspäin virtaava neste helpota koiran kainaloiden tai tassujen pesua. Pala otetaan käteen ja hierotaan suoraan eläimen turkkiin. Palalla pääsee helposti myös mahan alle ja tassuihin eikä kaatuvien muovipullojen harmi enää pääse pilaamaan mukavaa pesukokemusta.
Eläimen pesu
Palalla siivoaminen on elämys. Tehokkaimmillaan siivoussaippua on suoraan palasta sieneen tai tiskiharjaan hierottuna. Etukäteen siivoussaippuanesteellä pinttyneen lian liottaminen lisää siivoamisen ja tiskaamisen riemua.
Siivoussaippuaraaste
 

Hyväntekeväisyys

Koska Elsan Ekopaja sai alkunsa pienen sydänenkeli Elsan kuiskauksista äitinsä korvaan, on meille sydäasia myös palauttaa hyvää ihmisille.
Toimimme yhteistyössä kahden yhdistyksen kanssa ja olemme luoneet heille aivan erityisellä rakkaudella ja ajatuksella omat saippuat.
 

 

Tuotesarja joka syntyi omiin tarpeisiin

Oman lapsen herkälle iholle alkoi syntyä tuotteita jotka toimivat nyt monien atoopikkojen ja herkistyneiden apuna kautta maan. Lue lisää mistä kaikki sai alkunsa.

Lue tarina