Palashampoon valinta ja käyttö

 

7 syytä käyttää Elsan Ekopajan palashampoota hiusten pesuun:

1. Palashampoolla hiusten peseminen on helpompaa kuin uskoisi!

Palalla pestään hiukset hyvin helposti. Palaa ei voi vahingossa annostella liikaa, sillä shampoota irtoaa palasta hyvin pieni määrä pesun aikana. Pulloshampoota saattaa lurahtaa koko kämmenellinen, jos ei pidä varaansa. 

Toimi näin, kun peset hiukset Elsan Ekopajan palashampoolla.

 1. Suihkussa hiukset kastellaan kunnolla.
2. Palashampoo otetaan kämmenelle ja hierotaan palaa suoraan hiuspohjaan, niin kauan että saadaan vaahtoa tarpeeksi. Elsan Ekopajan palashampoot vaahtoavat helposti ja runsaasti, joten aikaa tähän ei kulu pitkään.
3. Vaahtoa apuna käyttäen hierotaan hiuksia ja hiuspohjaa kunnolla. 
4. Hiukset huuhdellaan runsaalla vedellä. Palashampoon huuhteluvesi on hieman sameaa, ja veden väristä on helppo päätellä milloin olet huuhdellut tarpeeksi. Hiusten pitäisi tuntua todella puhtailta ja hieman "natisevilta". Jos hiuksesi tuntuvat vielä epäpuhtailta, toista vaahdotus ja huuhtele toiseen kertaan. 
 

 2. Palashampoon käyttö on todellinen ekoteko!

Jokainen Elsan Ekopajan Palashampoo pala vastaa 2-3 pullollista shampoota. Muovipullossa ostettava shampoo sisältää yleensä n. 90% vettä sekä synteettisiä sulfaatteja ja säilöntäaineita. Elsan Ekopajan palashampoo tulee suomalaisesta puusta tehdyssä kartonkipakkauksessa, jonka voi polttaa takan sytykkeenä tai kierrättää kartonkikeräykseen. 

3. Palashampoo kulkee kätevästi mukana.

Lähteminen uimahalliin, kylpylään tai lentokoneeseen on helppoa. Voit kuljettaa palaa mukana sen omassa rasiassa tai saippuan säilytysrasiassa. Palashampoon kanssa sinulle ei satu valumavahinkoja, eikä turvallisuustarkastusta varten tarvitse pakata nesteitä pikkupulloihin. Retkeilijöille suunnattu Forest Bath sarja tuo keveyttä matkaajalle, pikkuisella outdoor shampoolla pesee hiukset useammankin viikon reissun ajan. 

4. Elsan Ekopajan palashampoot ovat 100% luonnollisia

ja sisältävät paljon kotimaisia raaka-aineita. Jokaisessa shampoopalassa löytyy kotimaista Camelinaöljyä, joka ravitsee ja hoitaa hiusta ainutlaatuisella rasvahappokoostumuksellaan. Camelinaöljy tulee tehtaallemme suoraan tuoreena puristettuna Janakkalasta, Suomen Kasviöljyt Oy:n pelloilta. Kaikissa Shampoissa on myös kotimaista olutta. Olut lisää hiuksiin upeaa kiiltoa luonnollisella tavalla. Muut raaka-aineet on leivottu resepteihin erilaisia hiustyyppejä ja hiuspohjia ajatellen. 
Katso videolta, kun Elsan Ekopaja vierailee Janakkalassa Camelinapellolla.

5. Palashampoon käyttö pidentää hiusten pesuvälejä.

Elsan Ekopajan palashampoot eivät vahingoita hiusta, tai muodosta hiuksen ja hiuspohjan pintaa synteettistä kalvoa, joka aiheuttaa hiusten rasvoittumista jopa päivässä niin, että hiukset näyttävät likaisilta. Näin Elsan Ekopajan palashampoon käyttö pidentää hiusten pesuvälin tarvetta jopa niin, että hiukset on tarpeen pestä vain 1-2 kertaa viikossa. Tämä säästää myös selvää rahaa, koska tästä syystä palashampoot kestävät käytössä jopa useita kuukausia.

6. Palashampoo hoitaa ja ravitsee hiusta ja hiuspohjaa

Elsan Ekopajan shampoot ravitsevat hiuspohjaa ja pitävät hiusfollikkelit puhtaina ja uusiutumiskykyisenä. Tästä syystä useat asiakkaamme kertovat kiitollisina, että Elsan Ekopajan palashampoon käyttö on lopettanut hiustenlähdön ja uudet hiukset ovat kasvaneet nopeammin, vahvoina ja terveinä.

7. Tunnistat tuotteen suihkussa sen väristä ja muodosta

Elsan Ekopajan palashampoot erottaa muodoltaan ja väreiltään helposti suihkussa, vaikka olisikin likinäköinen, tai vielä lukemaan oppimaton lapsi. Eräs viisivuotias tyttö kertoi meille, että nyt hän tietää millä pestään hiukset ja uskaltaa käydä itse suihkussa, koska tietää, että keltaisella palalla pestään ja valkoinen on hoitoaine. Pulloja käyttäessä lapsi pesi välillä vahingossa hiukset saippualla tai hoitoaineella. 

TÄSTÄ VERKKOKAUPPAAN:

Elsan Ekopajan palashampoovalikoima

Elsan Ekopajan hiustenhoitosarja vastaa monenlaisiin hiustenhoidon tarpeisiin. Kaikki Elsan Ekopajan shampoopalat ovat ns. saippuapohjaisia, eli ne eivät sisällä synteettisiä sulfaatteja, jotka useimmissa shampoissa on johdettu palmuöljystä tai petrokemian tuotteista.

Elsan Ekopajan shampooreseptit on huolellisesti formuloitu omien perheidemme tarpeisiin. Mari Tiira formuloi Silkkitipun palashampoon omille kuiville, luonnonkiharille hiuksilleen ja Nockoinen palashampoo taas muotoiltiin Anna-tyttären suorille ja rasvoittuville hiuksille. Viimeisin uutuuspala, Pehtoorin terva-olut palashampoo taas tehtiin saippuanvalmistaja Aliisan aviomiehelle, Mikolle, jonka psoriaasis vaivasi päänahassa etenkin talvisin. Tervashampoota testasi ensimmäiseksi Mikko, ja tämä pala on jäänyt hänen käyttöönsä pysyvästi. Mikko poseeraa tässä kuvassa, kiitollisena siitä, että päänahka ei enää kutise vereslihalle, vaan on rauhallinen ja terve. 

Mikä pala sopii sinun hiuksillesi?

1. Karheat, kuivat, luonnonkiharat hiukset.

Silkkitipun palashampoon sisältämä Silkkikanan munankeltuainen ravitsee hiusta ja tekee siitä pehmeän ja helposti selvitettävän. 

Lue blogistamme lisää kananmunan käytöstä hiustenhoidossa.

Luonnon tussah-silkki saa karheat ja elottomat hiukset kiiltämään ja pehmenemään. 

Sitruunaruohon eteerinen öljy hoitaa hiuspohjaa ja pidentää hiusten pesuvälejä.

2. Suorat ja ohuet hiukset, rasvoittuva tai hilseilevä hiuspohja

Nockoinen palashampoo sisältää runsaasti luomunokkos-jauhetta. Nokkonen rauhoittaa hiuspohjaa ja vähentää hilseilyä.

Bentoniittisavi syväpuhdistaa hiuksista muotoiluaine- ja hoitoainejäämät jätten hiukset narisevan puhtaiksi ja pehmeiksi.

Hiukset saavat lisää volyymiä ja hiuspohja muuttuu terveeksi, hiusten lähtö vähenee ja uudet hiukset kasvavat vahvoina ja elinvoimaisina.

 

3. Ärtynyt hiuspohja ja tuuheutta kaipaavat hiukset

Pehtoorin terva-olut palashampoo vähentää hiuspohjan ärtyneisyyttä ja kutinaa. Kainuulaisen tervantuottajan Lentiiran hautaterva toimii lievästi desinfioivana raaka-aineena rauhoittaen tulehdusta. 

Bentoniittisavi syväpuhdistaa hiuksista muotoiluaine- ja hoitoainejäämät jätten hiukset narisevan puhtaiksi ja pehmeiksi.

Tällä palalla saat tuuheammat ja puhtaammat hiukset.

Aktiivisen ihmisen 3-in-1 palashampoo

Lätkäsaippua on aktiivisen ihmisen aktiivihiilisaippua, jolla voi pestä sekä hiukset, kasvot ja koko vartalon. Lätkäsaippua jättää hiukset pehmoisiksi ja helposti käsiteltäviksi. Lätkäsaippuan mukana tulee rasia, joka on helppo pakata mukaan uimahalliin tai treenikassiin. 

Reissaavan ihmisen palashampoo

Outdoor shampoo Nettle on 100% biohajoava ja turvallinen pala, jolla voi peseytyä huoletta ulkosalla. Pala kulkee helposti mukana pikkupussissa ja sen saa käytön jälkeen kuivumaan narusta. Nettle narushampoo sopii kaikille hiustyypeille.

Elsan Ekopajan palahoitoaine:

Helpottaa hiusten selvitystä ja antaa vahvat ja hoidetut hiuslatvat.

Palashampoo saattaa joskus riittää miellyttävän pesutuloksen aikaansaamiseksi. Osa pesijöistä kaipaa kuitenkin latvoihin selvitettävyyttä ja käsiteltävyyttä.

Elsan Ekopajalla on hoitoainepala, joka sopii kaikille hiustyypeille:

Silkkitipun palahoitoaine

Silkkitipun palahoitoaine sisältää luonnollisia, kookospähkinästä saatuja kovettajia ja emulgoijia. Hoitavina aineina on lisäksi ihana kaakaovoi, mehiläisvaha, jojobaöljy ja panthenoli. Tällä palasella hoidat hiuksia kuukausia, se on runsaan kokoinen ja kuluu käytössä hyvin vähän. Ei sisällä silikoneja eikä sulfaatteja.

Palahoitoaineen käyttöohje:

Hiusten pesun jälkeen hoitoainetta "kammataan" hiuslatvoihin niin, että toisessa kädessä pidetään palaa ja toinen käsi tukee hiuksia. Käsitellään kaikki latvatosat näin. Hoitoaineen annetaan vaikuttaa 2-5 minuutta ja huuhdellaan pois. Osa asiakkaistamme jättää hoitoaineen hiuksiin, ja kokee tämän metodin paremmaksi omille hiuksilleen. 

 

TÄSTÄ VERKKOKAUPPAAN

Tuotesarja joka syntyi omiin tarpeisiin

Oman lapsen herkälle iholle alkoi syntyä tuotteita jotka toimivat nyt monien atoopikkojen ja herkistyneiden apuna kautta maan. Lue lisää mistä kaikki sai alkunsa.

Lue tarina