Elsan Ekopajan väki

Elsan Ekopajan väki

Joulukuussa -23 olemme jo kolmevuotiaita. Mari Tiira ja Jenni Äijälä toimivat Elsan Ekopajan yrittäjäkaksikkona.

Tehtaallamme työskentelee kaksi upeaa käsityöläistä. Olemme ylpeitä suomalaisia työllistäjiä jo toista vuotta.

Esittelemme tässä itsemme:

Mari Tiira

 

Mari on Elsan äiti ja Elsan Ekopajan perustaja. Mari sai idean saippuan valmistukseen syksyllä 2020 kun kaapista ja kaupoista loppui Anna-tyttären herkälle iholle sopiva pyykinpesuaine. Mari päätti valmistaa pulverin itse, mutta huomasi että siitä puuttui yksi olennainen ainesosa: siivoussaippua. Sitä ei saanut mistään kaupasta joten Mari valmisti sen itse. Saatiin aikaan ensimmäinen saippua ja pyykkipulveri ja siitä innostuneena Mari kokeili erilaisia saippuareseptejä ja hurahti hommaan. Mari on luonut Elsan Ekopajan saippuamalliston ja on ylpeä sen laadusta ja iloisuudesta. 

Mari toimii Elsan Ekopajan toimitusjohtajana sekä markkinoinnin parissa. Mari vastaa tuotekehittelystä yhdessä Aliisan kanssa. Mari kasvattaa pihallaan porkkanaa, kehäkukkaa sekä silkkikanojen munia saippuoiden raaka-aineeksi. 

Mari on ensimmäiseltä ammatiltaan psykiatrinen sairaanhoitaja sekä mielenvalmentaja. Mari on myös urallaan tehnyt myynti-ja markkinointitöitä. Marin harrastuksena on metsälenkit koirien kanssa, kasvimaa ja silkkikanojen hoito. 

Jenni Äijälä

Jenni hyppäsi Elsan Ekopajan yrittäjäremmiin keväällä -22. Marin ja Jennin tiet ovat kohdanneet ensimmäisen kerran työssä psykiatrian osastolla. Jo silloin Jenniä innosti yrittäjyys, mutta oikea aika loikata oli vasta Juho-pojan synnyttyä ja kasvettua. Jenni jätti silloisen vakituisen työpaikkansa kouluterveydenhoitajana ja aloitti elämässään täysin uuden sivun. 

Jenni elää ilon kautta ja hänen pulppuava naurunsa ja iloinen äänensä kuuluu messuilla ja markkinoilla pitkälle. Jenni on ottanut vastuulleen myös koko Elsan Ekopajan työporukan, sekä kaikki jälleenmyyjiin liittyvät kuviot. Jennin vastuulla on yrittäjyyteen liittyvät pakolliset kirjanpitohommelit sekä sopimuskuviot. 

Aliisa Seppänen:

Aliisa liittyi Elsan Ekopajan porukkaan syksyllä 2022. Aliisan tausta on sairaanhoidossa ja Mari, Jenni ja Aliisa ovatkin aikanaan kaikki tavanneet toisensa suljetulla osastolla. Aliisalla oli pitkän hoitajan uran jälkeen aika avata uusia ovia ja kokeilla työtä saippuanvalmistajana. Aliisa sopii arvoiltaan Elsan Ekopajan porukkaan täydellisesti. Käsillä tekeminen on Aliisalle hyvin luontaista. Aliisa vastaa tuotteiden valmistusprosessista ja verkkokauppatilauksista yhdessä Marinan kanssa. Aliisan vastuulla on tuotteiden laatuun ja kehittämiseen liittyvät toimet kuten CPNP- (Cosmetic Products Notification Portal) ilmoitukset sekä GMP (good manufacturing practice) auditoinnit ja toimenpiteet. Lisäksi Aliisa kehittää uudet tuotteet ja järjestää tuotekokeilut. 

Vapaa-aikanaan Aliisa liikkuu perheensä kanssa paljon luonnossa. Kesäisin matkat suuntautuvat lappiin ja vaellukset kestävät jopa viikkoja. 

Marina:

 

Marina on muuttanut Ukrainasta tyttärensä kanssa sotaa pakoon. Hän asui alkuajan Marin järjestämässä asumuksessa ja on asettunut perheineen Heinolaan pysyvästä. Marina vastaa saippuoiden leikkaamisesta ja leimaamisesta, paketoinnista sekä verkkokauppatilauksista. Marinan vastuulla on myös tehtaan puhtaus ja hygienia.

Marina viettää vapaa-aikansa perheen ja sukulaisten kanssa. Hän on kotoutunut Suomeen hienosti ja osaa päivä päivältä paremmin myös suomen kieltä. 

Marina on luonteeltaan iloinen, luotettava, välittävä ja hänen työnsä jälki on äärettömän tarkkaa.

Johanna Nyman:

Johanna Nyman Elsan Ekopaja

Johanna Nyman on ollut osa Elsan Ekopajan tarinaa jo sen syntyajoista lähtien. Johanna on toiminut Marin ja koko tiimin energiahoitajana ja rauhoitellut intuitiivisella otteella Marin traumaa Elsan menetyksestä. Yllättävää onkin että Johanna on myös taitava myyjä ja hurahtanut ekologisten palasaippuoiden maailmaan jo kauan ennen Maria. Johanna toimii Elsan Ekopajan myyntitiimissä aina tarpeen mukaan, häntä näkee mm. messuilla ja markkinoilla.

Elsa:

 

Elsan Ekopajan Elsa

Työporukkaamme kuuluvat tottakai myös jokaisen lapset. Elsa on koko toiminnan inspiraattori ja sydän. Elsa on Marin ja Pekan tytär. Elsan Syntyi 2018 ja eli 4 kuukautta ja yhdeksän päivää vakavan synnynnäisen sydänvian kanssa. Elsan rakkaudesta kumpuaa yrityksemme arvot ja luovuus.

Elsan elämän kunniaksi loimme myös 2 hyväntekeväisyyssaippuaa. Sydänlasten saippua ja Nallen hunajasaippua syntyivät kiitollisuudesta Elsan saamaa hoitoa kohtaan. 

Silkkitiput:

Silkkikanat

Elsan Ekopajan työntekijöinä on myös pörröistä porukkaa. Silkkikanat Munivat kullanarvoisia ja keratiinipitoisia munia, jotka päätyvät Silkkitipun palashampoon raaka-aineeksi.  Tämä porukka asustaa Marin ja Pekan kotipihapiirissä.

Kiitos koko Pajan väelle, teette kullanarvoista työtä jokainen. 

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Hyvä te!😍👍

Eeva Saarnio

Hyvä te!😍👍

Eeva Saarnio

Kirjoita kommentti