Elsan Ekopajan väki

Elsan Ekopajan väki

 

Syksyn -22 tullen tulemme jo kahden vuoden ikään. Mari Tiira ja Jenni Äijälä ovat ottaneet yrityksen pyörittämisen haltuunsa ja ovat saaneet nyt palkata lisätyövoimaa! Olemme todella ylpeitä siitä että Elsan Ekopaja on nyt myös suomalainen työllistäjä. Varainhankintakonseptimme on ollut menestys ja valmistamme tällä hetkellä käsityönä jo mukavan määrän saippuaa. Saimme myös laajentaa pientä tehdastamme samassa kiinteistössä ja nyt meillä on väljät ja turvalliset tilat valmistaa ekologista palasaippuaa.

Tästä pääset tutustumaan pajan uuteen ja vanhaan väkeen:

Esittelemme tässä itsemme:

Mari Tiira

 

Mari Tiira Elsan Ekopaja

Mari on Elsan äiti ja Elsan Ekopajan perustaja. Mari sai idean saippuan valmistukseen syksyllä 2020 kun kaapista ja kaupoista loppui Anna-tyttären herkälle iholle sopiva pyykinpesuaine. Mari päätti valmistaa pulverin itse, mutta huomasi että siitä puuttui yksi olennainen ainesosa: siivoussaippua. Sitä ei saanut mistään kaupasta joten Mari valmisti sen itse. Saatiin aikaan ensimmäinen saippua ja siitä innostuneena Mari kokeili erilaisia saippuareseptejä ja hurahti hommaan. Mari on luonut Elsan Ekopajan saippuamalliston ja on ylpeä sen laadusta ja iloisuudesta. 

Mari vastaa Elsan Ekopajan saippuan tuotannosta ja sen laadusta. Osan työajasta Mari viettää myös markkinoinnin ja erilaisten yhteistöiden parissa. 

Mari on ensimmäiseltä ammatiltaan psykiatrinen sairaanhoitaja sekä mielenvalmentaja. Mari on myös urallaan tehnyt myynti-ja markkinointitöitä. Marin harrastuksena on puutarhanhoito, silkkikanojen hoito. Mari hoitaa omaa sieluaan luonnossa liikkumalla. 

 

Pekka Santapakka

 

Pekka Santapakka Elsan Ekopaja

Pekka Santapakka on Elsan isä ja Marin aviomies. Pekka on toinen Elsan Ekopajan perustajista. Pekka pitää käsillä tekemisestä ja rakentamisesta ja onkin ollut vastuussa mm. silkkikanojemme kanalan rakentamisesta ja jokaisen valmistustilan remontista sekä saippuamuottien ja leikkureiden rakentamisesta. Pekka tekee nykyään Elsan Ekopajalla töitä vapaa-ajallaan. Hän siirtyi muihin töihin kesällä -22.

Pekka viihtyy myös metsässä ja pitää veneilystä ja kalastamisesta. Pekka hyödyntää Heinolan upeita liikuntamahdollisuuksia mm. pelaamalla frisbeegolfia. 

 

Jenni Äijälä

Jenni Äijälä Elsan Ekopaja

Jenni Äijälä siirtyy porukkaan suoraan perhevapaalta. Jennin kädet kutisivat päästä tekemään ihania juttuja joten Jenni valikoitui aluksi saippuakauhan varteen. Jennin tausta on myös sairaanhoidossa ja Marin ja Jennin tiet ovat kohdanneet kauan sitten suljetun osaston ovien takana (molemmilla oli silloin avaimet kaulassa) Jenni on löytänyt käsillä tekemisen riemun äitiyslomansa aikana, hän on valmistanut kauniita avainnauhoja ja koruja Juho-pojan päiväunien aikana. Muutosten keskellä Jennin oli hyvä aika tehdä suurloikka uuteen työelämään ja aloittaa ura saippuanvalmistajana. 

Jenni on ottanut suuren vastuun ja hoitaa työnsä ilolla. Jennin vastaa erityisesti Elsan Ekopajan talouskiemuroista, myynnistä ja messuista, markkinoinnista, työntekijöiden palkkaamisesta ja perehdyttämisestä ja lista jatkuu. Jenni on täydellinen jokapaikan höylä. 

Aliisa Seppänen:

Aliisa Elsan Ekopaja

Aliisa liittyi Elsan Ekopajan porukkaan syksyllä 2022. Aliisan tausta on sairaanhoidossa ja Mari, Jenni ja Aliisa ovatkin aikanaan tavanneet suljetulla osastolla. Aliisalla on nyt pitkän hoitajan uran jälkeen aika avata uusia ovia ja kokeilla työtä saippuanvalmistajana. Aliisa sopii arvoiltaan Elsan Ekopajan porukkaan. Käsillä tekeminen on Aliisalle hyvin luontaista ja hän sopii kauniiden saippuoiden valmistukseen täydellisesti.

Vapaa-aikanaan Aliisa liikkuu perheensä kanssa paljon luonnossa. Kesäisin matkat suuntautuvat lappiin ja vaellukset kestävät jopa viikkoja. Aliisa onkin saanut pistää retkeilijän saippuat todelliseen testikäyttöön ja on niihin erittäin tyytyväinen. 

Aliisan työ pajalla on saippuan valmistusta ja siihen liittyvää työtä. Luotamme hänen käsiinsä Elsan suloiset saippuat. 

 

Johanna Nyman:

Johanna Nyman Elsan Ekopaja

Johanna Nyman on ollut osa Elsan Ekopajan tarinaa jo sen syntyajoista lähtien. Johanna on toiminut Marin ja koko tiimin energiahoitajana ja rauhoitellut intuitiivisella otteella Marin traumaa Elsan menetyksestä. Yllättävää onkin että Johanna on myös taitava myyjä ja hurahtanut ekologisten palasaippuoiden maailmaan jo kauan ennen Maria. Syyskuussa -22 Elsan Ekopajalla tapahtui isoja muutoksia myös henkilöstössä. Ihmiset alkoivat loksahdella omille paikoilleen ja niin alkoi myös Johannan tarina Elsan Ekopajan porukassa. Johanna otti kiitollisuudella uuden haasteen vastaan ja toimii nyt syksyn ajan yritysten joululahjamyynnissä ja siirtyy keväällä laajentuvaan asiakaspalvelutiimiin. 

Johannan läsnäolo on maagista ja ihanaa ja uskomme että hän tuo todella paljon syvyyttä ja välittämistä koko porukalle. 

Johannan yhteystiedot:

johanna@elsanekopaja.fi

p.040 3607081

Maryna:

Elsan Ekopaja käsityötä

Maryna tuli meille tutuksi keväällä 2022. Hän saapui Suomeen Ukrainasta tyttärensä kanssa sotaa pakoon. Ensimmäiset viikot kaksikko asui Marin pihayksiössä kunnes löysimme heille oman kodin. Syksyn 2022 tullen olemme saaneet valmistuksen niin hyvään vauhtiin että tarvitsimme lisäkäsiä. Maryna kävi jo keväällä näyttämässä taitonsa muutamana päivänä ja tiesimme että tämän naisen käsiin ja taitoihin voimme luottaa. Maryna on todella nopea ja tarkka työssään ja vaikka yhteinen kielemme rajoittuu edelleen muutamaan sanaan, on välillemme muodostunut lämmin kumppanuus ja luottamus. 

 

Elsa:

 

Elsan Ekopajan Elsa

Työporukkaamme kuuluvat tottakai myös jokaisen lapset. Elsa on koko toiminnan inspiraattori ja sydän. Elsa on Marin ja Pekan tytär. Elsan Syntyi 2018 ja eli 4 kaunista kuukautta vakavan synnynnäisen sydänvian kanssa. Elsan rakkaudesta kumpuaa yrityksemme arvot ja luovuus.

Elsan elämän kunniaksi loimme myös 2 hyväntekeväisyyssaippuaa. Sydänlasten saippua ja Nallen hunajasaippua syntyivät kiitollisuudesta Elsan saamaa hoitoa kohtaan. 

Silkkitiput:

Silkkikanat

Elsan Ekopajan työntekijöinä on myös pörröistä porukkaa. Silkkikanat Munivat kullanarvoisia ja keratiinipitoisia munia, jotka päätyvät Silkkitipun palashampoon raaka-aineeksi.  Tämä porukka asustaa Marin ja Pekan kotipihapiirissä.

Kiitos koko Pajan väelle, teette kullanarvoista työtä jokainen. 

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Hyvä te!😍👍

Eeva Saarnio

Hyvä te!😍👍

Eeva Saarnio

Kirjoita kommentti

Liity Elsan Saippuaklubiin

Saat ensitilauksestasi 10% alennuksen. Lähetämme sinulle
tarinoita ja tarjouksia sähköpostiisi n. 2 kertaa kuukaudessa. Ansaitset myös
mahdollisuuden olla mukana uutuustuotteiden testiryhmissä ja tuotepakettien
arvonnassa 4 kertaa vuodessa. Seuraava arvonta 18.12. jolloin arvomme VUODEN
SAIPPUAT!