Elsan Ekopajan väki

Elsan Ekopajan väki

Mari Tiira perusti Elsan Ekopajan Jouluna -2020. Elsan Ekopajan väki on ajan saatossa muovaantunut ja kesästä 2024 ovat Mari Tiira ja Jenni Äijälä pyörittäneet saippuabisnestä tyytyväisinä kahdestaan. 

Mari Tiira

Kuka perusti Elsan Ekopajan?

Lue koko Elsan Ekopajan alkutarina täältä. Mari sai idean saippuan valmistukseen syksyllä 2020 kun kaapista ja kaupoista loppui Anna-tyttären herkälle iholle sopiva pyykinpesuaine. Mari päätti valmistaa pulverin itse, mutta huomasi että siitä puuttui yksi olennainen ainesosa: siivoussaippua. Sitä ei saanut mistään kaupasta, joten Mari valmisti sen itse. Saatiin aikaan ensimmäinen saippua ja pyykkipulveri ja siitä innostuneena Mari kokeili erilaisia saippuareseptejä ja hurahti hommaan. Mari on luonut Elsan Ekopajan saippuamalliston itseään ja lähipiirin tarpeita ajatelleen ja on ylpeä sen laadusta, tuoksumaailmasta ja kauneudesta. 

Mari toimii Elsan Ekopajan toimitusjohtajana, tuotteiden valmistajana, sekä markkinoinnin parissa. Mari vastaa tuotekehittelystä ja pää onkin jatkuvasti uusia ideoita pullollaan. Mari valmistaa kaikki tuotteet yhdessä Jennin kanssa. Välillä hänet löytää saippuakauhan varresta, välillä rasioimassa palavoiteita ja välillä tiukasti nenä tietokoneen ruudussa. Mari rakastaa kuvata kännykällään videoita ja leikata niitä. Mari vastaakin pajan somemateriaaleista ja youtube kanavan sisällöstä. Mari on saanut saippuakauppiaana opetella verkkosivujen rakentamista ja nämä sivut ovatkin Marin käsialaa. Mari myös kirjoittaa mielellään ja sivuilta löydätkin paljon luettavaa niin tuotteista, tekemisistämme, sekä viikottaisen viikkokirjeen blogin muodossa.

Mari kasvattaa pihallaan porkkanaa, kehäkukkaa sekä silkkikanojen munia saippuoiden raaka-aineeksi. Silkkikanat ovat rakkaita lemmikkejä, joiden munista leivotaan säännöllisesti Silkkitipun palashampoota. Munankeltuaista ja olutta sisältävän reseptin Mari kehitti omille karkeille, kiharille ja kuiville hiuksilleen. Mari rakastaa samoilla metsissä, halata kanoja ja katsella dekkarisarjoja. Mari viettää vapaa-aikansa miehen ja kahden koiran: Sirun ja Pepen kanssa, jotka ovat molemmat toimineet inspiraationa koiratuotesarjallemme: Elämäni koirat. 

Mari on ensimmäiseltä ammatiltaan psykiatrinen sairaanhoitaja sekä mielenvalmentaja. Mari on myös urallaan tehnyt pitkään myynti-ja markkinointitöitä yrittäjänä. Saippuakauppiaana Mari saa ammentaa täysillä kaikesta elämän kokemuksestaan. Parasta yrittämisestä on Marin mielestä vapaus ja luovuus. 

Mari Tiira

puoti@elsanekopaja.fi

p. 050 336 1993

Kuka on toinen Elsan Ekopajan yrittäjä?

Jenni Äijälä

Jenni hyppäsi Elsan Ekopajan yrittäjäremmiin keväällä -22. Marin ja Jennin tiet ovat kohdanneet ensimmäisen kerran työssä psykiatrian osastolla. Jo silloin Jenniä innosti yrittäjyys, mutta oikea aika loikata oli vasta Juho-pojan synnyttyä ja kasvettua. Jenni jätti silloisen vakituisen työpaikkansa kouluterveydenhoitajana ja aloitti elämässään täysin uuden sivun. 

Jenni elää ilon kautta ja hänen pulppuava naurunsa ja iloinen äänensä kuuluu messuilla ja markkinoilla pitkälle. Jenni rakastaa saippuan valmistusta, voiteiden purkitusta ja erityisesti tarrojen liimaamista. Jennistä on kehkeytynyt yrittäjävuosina varsinainen exel-velho ja hän hoitaa ne yrittämisen pakolliset kuviot, joita Mari taas ei mitenkään jaksa pysähtyä tekemään. Jenni tarkistaa Marin tekemiset pariin kertaan, joten nämä kaksi saippuakauppiasta ovat täydellinen, toisiaan täydentävä kaksikko.

Jenni viettää vapaa-aikaansa aktiivisesti Juho-poikansa kanssa. Luonnossa seikkailu ja käsityöt saavat tämän entisen partiolaisen sydämen sykkimään. Jennin lempituote on Nockoinen palashampoo, joka pelasti hänen kirvelevän ja kutisevan hiuspohjansa. Jennin mielestä yrittämisessä on parasta vapaus ja innostus. 

Jenni Äijälä:

jenni@elsanekopaja.fi

p. 050 336 1993

Kuka on kolmas Elsan Ekopajan työntekijä?

Puotikoira Pepe on Toy-puudeli, joka tuli Elsan Ekopajan työremmiin pentuna syksyllä -23. Pepe rakastaa lähteä töihin ja ottaa jokaisen vieraan avosylin vastaan. Pepe sai aikaiseksi oman tuotteensa, Pepe 2-in-1 palashampoo koirille ja siksi hänellä on tärkeä työtehtävä: oman tuotteensa myyminen. Jos epäröit, toimiiko Pepen shampoo niin kuin luvataan, tule silittämään Pepen pehmoista turkkia, hän antaa sinun tehdä sitä mielellään. 

Pepellä ei ole omaa sähköpostia, eikä puhelinnumeroa. Hänet saa kiinni helposti huutamalla (jos hän on juossut karkuun:)

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Hyvä te!😍👍

Eeva Saarnio

Hyvä te!😍👍

Eeva Saarnio

Kirjoita kommentti