Tuotevalikoima 0-18 vuotta.

Tuotevalikoima 0-18 vuotta.

Elsan Ekopajan tuotevalikoimasta löytyy monenlaiseen tarpeeseen luonnon omista raaka-aineista valmistettua palakosmetiikkaa ja siivousaineita. Tärkeimpänä motivaattorinamme on toiminut oma rakkaus  perhettämme kohtaan ja voima jonka päivittäin saamme luonnosta. Uskomme että voimme omilla toimillamme tuoda luonnon lähemmäs ihmistä ja sitä kautta opimme syventämään yhteyttämme luontoon. 

Tässä tekstissä puhutaan tulevaisuuden aikuisista eli lapsista. Elsan Ekopajan tuotesarjasta löytyy jotain jokaiselle ikäryhmälle ja jokaiselle ihotyypille. Aloitamme pienimmistä, heitä varten loimme kemikaalittoman ja tuoksuttoman, täysin turvallisen tuotevalikoiman. 

 

Elsavauva

Vauvat:

Elsan Ekopajalla on omat tuotteet vauvoille. Ihminen syntyy luonnon oman suojavaipan kanssa ja sitä ei kannata häiritä kemikaalein tai turhalla pesemisellä. Vedellä peseminen useinmiten riittää. Oikein kova lika on toki välillä pestävä saippualla ja sitä varten kehitimme Keijukaisen Kehäkukkasaippuan. Tämä täysin tuoksuton ja hellävarainen pala ei kuivata vauvan ihoa eikä riisu pois suojaavaa kerrosta.

Vauvojen päälle puetaan kuitenkin vaatteet. Millä vaatteet pestään onkin monen äidin päänvaiva. Pyykkiaineen pitää olla tehokas mutta täysin kemikaalivapaa. Moni herkälle iholle markkinoitu tuote onkin jotain aivan muuta ja näitä kokeiluja joutuu moni vanhempi tekemään aivan liikaa. Jos vauvan pyykin haluaa pestä tehokkaasti mutta luottaen kemikaalittomuuteen, on valintana valmistaa oma pulveri Soap Anna siivoussaippuasta. Katso ohjeet pulverin valmistukseen Soap Anna siivoussaippuan pussin sisältä tai sivustolta:

www.soapanna.fi

 

Tahroihin esim. kestovaipoissa, on ehdoton liottaja tuoksuton siivoussaippua. Liota siivoussaippuaa muutama minuutti lämpimässä vedessä. Laita likapyykki likoamaan tähän veteen n. tunniksi.   Siivoussaippua ja pyykkipulveri yhdessä puhdistaa kestovaipat ja sottapyykit eikä se muodosta kalvoa vaippojen pinnalle. Pyykkituloksen voi raikastaa etikalla. Paras tapa pitää huolta vauvan ihosta on pestä pyykit kemikaalittomasti. 

Vauvojen hoitoalustoja ja syöttötuoleja pitää myös pestä ja huoltaa. Vauvat ovat niihin suorassa iho-kosketuksessa välillä aivan suunkin välityksellä. Pintojen pitää olla puhtaat mutta kuinka ne saa puhtaaksi ilman kemikaaleja? Siivoussaippuamme on verraton apu tehokkaaseen ja luonnolliseen siivoukseen. Voit luottaa siihen ettei pienokaisen ihon tai suun kautta imeydy mitään haitallista ja myrkyllistä kun pyyhit pinnat Bambuliinaan sipaistulla Siivoussaippualla 

Vauvat pitävät myös kaikesta pehmeästä ja Pupu-pyyhe on suloinen ja pehmeä. Ennen käyttöönottoa pupu-pyyhe kannattaa pestä 60 asteessa Elsan Ekopajan pyykkipulverilla.  

 

Lapset:

Lapset ovat uteliaita ja täynnä toivoa. Lapset myös koskevat asioita oppiakseen,  halaavat ja kaivavat nenää. Lasten täytyy saada olla kosketuksissa luontoon ja kehittää vastustuskykyään luonnollisesti. Liika hygieenisyys ja puhtaus voivat jopa johtaa ongelmiin myöhemmin. 

Korona-aikana lasten kykyä hankkia luontaista vastustuskykyä on rajattu kovasti. Kun korona näytti ensimmäisiä aaltojaan, suuri puheenaihe perheissä oli käsienpesu. Meilläkin kotona kirjoitettiin wc:n altaanreunalle lause: "Pese kädet ja laula hämähäkki".  Se oli hauskaa oman aikansa, kunnes lapsiemme luontainen laiskuus iski ja käsienpesu muuttui jälleen "avaa hana ja kastele sormenpäät, jotka pyyhit kuivaksi pyyhkeeseen yhdellä sipaisulla"- tyyppiseksi. Käsienpesuintoa tappoi myös käsiä kuivattavat nestemäiset saippuat, joiden jäljiltä tyttäremme Annan kämmensyrjät muistuttivat Saharan hiekka-aavikkoa. Äitinä tiesin että tälle on löydyttävä joku positiivinen ratkaisu, kiellot ja käskyt kun toimivat lapsissa kaikista huonoiten. 

Alkoi syntymään ideoita hauskoista saippuoista. Mitäpä jos käsienpesu olisikin niin hauskaa että lapsi haluaisi itse pestä kädet? Otimme tavoitteeksi saada kuulla seuraava lause: "Äiti saako pestä kädet?" Kun tämä lause kajahti ensi kertaa korviini Saippuakahvilassa, hypin ylös alas riemusta! Kyseessä on tietenkin Herkkupäivä-saippua. Se on niin ihanan näköinen ja tuoksuinen saippua että sillä tekee mieli pestä kädet! Herkkupäivällä tulee iloisesti puhdasta ja lisäetuna on se, etteivät kädet kuivu enää pesusta. Käsienpesusta voi siis tehdä hauskaa pienellä palalla saippuaa. 

Lasten pesuhetkiin iloa tuovat myös Nallen Hunajasaippua, joka hurmaa tuoksullaan ja pehmeällä hunajaisella vaahdollaan. Hunajasaippuan tuotosta lahjoitamme 20% Lastenklinikoiden kummit ry:lle.

Hurmaava karpalontuoksu leviää oliiviöljysaippuasta jonka nimesimme Sydänlasten saippuaksi. Sydänlasten saippuan tuotosta lahjoitamme 20% Suomen sydänlapset ja -aikuiset ry:n tärkeään toimintaan. 

Superhauskoihin kylpyhetkiin kehitimme leikkisän Jätskisaippuan. Jätskisaippuan vohveliosa on hurmaavaa hunajasaippuaa ja pesusieni hoitaa jäätelön virkaa. Takuuvarma kylpyhetkien riemastuttaja. 

Pienten lasten koko vartalon ja jopa hiusten pesuun sopii äärettömän hyvin Keijukaisen kehäkukkasaippua. Saippuan ihoa hoitavana raaka-aineena on kotimainen Camelinaöljy ja oman pihamme kehäkukat. Saippuassa ei ole lisättyä väriä tai tuoksua, mutta se vaahtoaa ja pesee ihanasti jättäen ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi. Paras kylpytuote pikkuisille. 

Hiusten pesua helpottamaan kehitimme palashampoot jotka lapsi erottaa kylpyhetkellä muodosta ja väristä. Olikin erään lapsen huippuoivallus palashampoo-ostoksille selittää vanhemmilleen, että nyt hänellä ei ole enää vaikeuksia löytää shampoota. Tämä lapsi ei vielä osannut lukea ja shampoopullon löytäminen muiden pullojen seasta oli ollut hankalaa. Palashampoot erottaa palasaippuoista niiden pyöreän muodon avulla. Lapsi oivalsi tärkeän asian. Silkkitipun palashampoo sopii todella hyvin käkkäräpäille ja vallattomille heilurihiuksille. Sen käyttö helpottaa myös hiusten selvittämistä ja vähentää takkuja. Nockoinen palashampoo taas sopii ohuille ja päänmyötäisille hiuksille. Se auttaa päänahan ongelmiin ja tekee hiuksista pehmeät ja puhtaat. Palalla hiusten pesu on myös helppoa ja sitä on mahdotonta yliannostella. Senkun ottaa palan käteen ja hieroo sillä hiuspohjaa. Vielä molemmilla käsillä pyörittelyä ja lopuksi huuhtelu. Eipä tarvitse lapsen oppia sen takia lukemaan että osaa pestä itsensä oikeilla aineilla. Ja mukavaahan se on ettei takkujen takia tule riitaa perheessä, ei niiden selvittäminen mitään hauskaa puuhaa ole. 

Lapsia pitää myös suojella turhalta kemikaalikuormalta. Tyttäremme Anna kärsi koko lapsuutensa pyykkipulvereiden aiheuttamasta kutinasta ja ihottumasta. Löysimme välillä iholle sopivan pyykkiaineen mutta sitten oli taas etsittävä uusi jos tämä aine lähti markkinoilta. Ajoittain Anna joutui syömään myös allergialääkkeitä koska ihottumaa tuli jopa yökyläreissulla nukutuista lakanoista. 

Lapsen ihottuma pyykkiaineista

Annan kemikaaliherkkä iho oli syy koko Elsan Ekopajan syntyyn. Olin etsinyt pitkään uutta pyykkipulveria tuloksetta. Päädyin etsimään tietoa kuinka pyykkipulverin voisi valmistaa itse. Eräs ohje ehdotti siivoussaippuaraastetta ja muita luonnollisia karbonaatteja. Minulta puuttui kuitenkin siivoussaippua, ja siksi päätin kokeilla sen tekemistä itse. Pyykkipulveri onnistui yli kaikkien odotusten ja sen jälkeen olen saanut varmuuden siitä ettei minun tarvitse etsiä enää mistään uutta pulverimerkkiä, olin onnistunut tekemään sen itse, ja se ei tulisi meiltä koskaan loppumaan. Anna ei ole enää sen jälkeen saanut yhtään näppylää ja allergialääkkeet ovat jääneet turhiksi. 

Lapset ovat kosketuksissa vaatteiden ja lakanoiden kanssa lähes 100% ajasta. Iho on ihmisen suurin elin joka on jatkuvassa vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Pyykinpesuaineella on siis valtava merkitys hyvinvoinnillemme. Vaatteet voi pestä ilman haitallisia kemikaaleja jotka rasittavat ihmisen lisäksi ympäristöä. Pyykinpesu kannattaa viimeistellä Elsan Ekopajan pyykkietikalla. Se raikastaa pyykin ja huoltaa pesukonetta. Lisäksi pyykkietikka hoitaa vaatteiden kuituja ja tekee hyvää iholle. 

 Porkkana-kaura kasvosaippua ja Lunat

Teini-ikäiset

Saavuttuaan teini-ikään ihmisen iho kohtaa uusia haasteita. Hormonit muuttavat ihon uudenlaiseksi sekamelskaksi mielen kanssa. Hieneritys muuttuu ja teini alkaa haisemaan. Jos lapsena kylpyhetket olivat hauskaa ja hieman luxustakin, nyt niistä tulee totisia hinkkaushetkiä. Peilin edessä vietetään aikaa ja itsevarmuus putoaa nollaan. Teini tarvitsee apua, ja luonnosta sitäkin voi ammentaa. Minua on pelottanut jo pitkään alumiinit deodoranteissa. Olen luopunut antiperspiranteista omalla kohdallani, mutta alumiinittomia deodorantteja on aivan liian vähän ja harvoissa paikoissa tarjolla. Olen syksyn 2022 aikana kehittämässä tehokasta ja myrkytöntä deodoranttia nuoren ikäluokan tarpeisiin. Vaikka hiki haisee pahalle, se ei silti ole haitallista. Hikoilu on keholle hyvin tärkeä kanava päästä myrkyistä eroon ja sen pitäisi antaa virrata kainaloista luonnollisesti. Vain hien hajua kannattaa säädellä deodorantilla. Missioni on luoda nuorille tarpeeksi cool tuote, joka kuin itsestään poistaa tarpeen käyttää alumiinia kainaloissa. Kannattaa jäädä kuulolle. 

Nuoren kasvoille olemme kehittäneet täsmätuotteen. Porkkana-kaura kasvosaippua on luonnollinen puhdistusaine epäpuhtaalle nuoren iholle. Palautetta tuotteesta olemme saaneet niin nuorilta kuin aikuisilta. Se jättää ihon puhtaaksi ja pehmeäksi. Epäpuhtauksien poistuminen on näkynyt mustapäiden häviämisenä ja finnien vähenemisenä. Säännöllisesti käytettynä finnejä ei ole tullut enää lainkaan lisää. Porkkana-kaurapalalla lähtee myös kevyt vesiliukoinen meikki pois, tosin silmämeikin poistamiseen kehitämme vielä tuotetta, saippua ei tunnu mukavalta silmiin hierottuna. Porkkana-kaura kasvosaippuan porkkana kirkastaa ihoa. Kaura syväkosteuttaa ja torjuu myös epäpuhtauksia. Sheavoi ravitsee ja rauhoittaa. Teepuunöljy on täsmälääke tulehtuneelle ja epäpuhtaalle iholle. Porkkana-kaura kasvosaippua on parasta mitä teinin kasvojen iho voi saada. 

Mikä saippua sitten on tarpeeksi cool nuorille? No se on tietenkin Avanto-suolasaippua. Suolasaippuan suola pesee todella tehokkaasti hienhajun pois ja viileät eteeriset öljyt viilentävät hormoonihöyryistä kehoa. Suolasaippualla voi pestä koko kehon hiuksista varpaisiin mutta erityisen ihana se on juuri suihkusaippuana. Vaahdota suolasaippuaa kunnolla pesusieneen tai käsiin ja pese vartalo vaahdolla. Suolasaippua kosteuttaa ihoa ja jättää sen raikkaan puhtaaksi. Erityisesti liikunnan jälkeen Avanto suolasaippuan viileä vaahto on elementissään. 

Nuoren hiukset ja hiuspohja käyvät myös läpi muutoksia. Jos lapsena hiustenpesuksi on riittänyt kevyt huuhtaisu suihkussa, nuoren hormonit alkavat rasvoittamaan myös hiuspohjaa ja hiustenpesu muuttuu vaativammaksi. Nuoren rasvoittuvan hiuspohjan ja hiuksen pesuun sopii täydellisesti Nockoinen palashampoo joka puhdistaa hiuspohjan huolellisesti jättäen sen kuitenkin kosteutetuksi. Lisäksi Nockoinen pehmentää ja kuohkeuttaa hiuksia ja tuo niihin luonnollista kiiltoa. 

Nuoret ovat lähellä sydäntämme ja kehitämme tuotesarjaa nuoria varten. Tulossa on ainakin siis deodorantti ja meikinpoistopalanen. Jos sinulla on ideoita nuorten luonnollisille tuotteille, ehdota sitä meille, kehitymme juuri teitä varten. 

 Kaikkia tässä tekstissä mainittuja tuotteita saa Elsan Ekopajan verkkopuodista.

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti